| Apie | Žurnalas | Archyvas | Mokslo įdomybės | Paieška |

2001 m. Nr. 1 turinys

· AB "Lietuvos telekomas" tinklo modernizavimas
· Automatizuota "Lietuvos telekomo telefono tinklo kokybės rodiklių registravimo sistema
· MPLS apšyla ATM teritorijoje
· Komutavimo principai ir įranga
· Žinutės

Internetas
· Garso kodavimas – AAC
· Renkantis pačią tinkamiausią platformą
· Tinklo procesoriai pranašauja Interneto revoliuciją
· Investicijos Internete
· Internetas už mažiau nei penkis dolerius
· Žinutės

Optinis ryšys
· Šviesos triumfas
· Derinamųjų šviesolaidinių Breggo filtrų kūrimas
· DWDM skverbiasi į visus tinklus: nuo prievadų iki itin didelio nuotolio
· Žinutės

Mobilusis ryšys
· Tik ne mano kieme!
· Mobiliesiems reikia dar gudresnių kortelių
· Trečiosios kartos mobiliųjų ryšių radijo imtuvai
· Žinutės

Karinės technologijos
· Mokslas nacionalinio saugumo tarnyboje

Elektronika
· Asmeninių kompiuterių era pasibaigė
· Karalius vienai dienai
· 2000 metų puslaidinikių pramonės madų šou
· Žinutės

Žinutės

| Interneto naujienos elektroniniu paštu | Iškart bus atleista 10 000 darbuotojų | Suomija vilioja |

Interneto naujienos elektroniniu paštu

   Nepaisant to, kad Pasaulinis "voratinklis", į kurį kasdien įsilieja tūkstančiai naujų vartotojų, vis plečiasi, milijonai žmonių visame pasaulyje iki šiol gali naudotis tik elektroniniu paštu. Akivaizdu, jog tai yra dėl grynai ekonominių priežasčių - dar labai daug kam Interneto abonementas yra tiesiog per brangus.

   Aišku, kad tie, kurie priversti tenkintis vien elektroniniu paštu, siekia kuo visapusiškiau išnaudoti šios paslaugos galimybes, juolab jog tokių paslaugų yra gana daug. Verta paminėti specialų serverį, kuris nemokamai ir be ypatingo priminimo visiems norintiems siuntinėja užsiprenumeruotus Interneto tinklapius. Tame serveryje yra pašto robotas, leidžiantis kiekvienam susikurti ištisą personalinį laikraštį, atkeliausiantį į jūsų pašto dėžutę. To unikalaus serverio adresas yra www.web2mail.com.

   Užsiprenumeruoti pageidaujamą tinklapį galima ir serverio tinklapyje, naudojant tradicinę naršyklę, ir paprasčiausiai pasiuntus elektroninį laišką. Pastaruoju atveju pakanka pasiųsti adresu info@web2mail.com laišką, kurio temos (Subject) grafoje reikia įrašyti anglų kalbos žodį "subscribe", po to palikti tarpą, įrašyti, pavyzdžiui, mūsų tinklapio adresą www.rtn.lt ir, vėl palikus tarpą, įrašyti žodį "daily" (kasdien) arba "weekly" (kas savaitę).

   Gavęs tokį jūsų laišką www.web2mail.com nurodytu periodiškumu siuntinės užsakytąjį tinklapį. Kiekviename tokiame laiške veiks komanda, nutraukianti prenumeratą, jei ji jums nebereikalinga.

Į viršų


Iškart bus atleista 10 000 darbuotojų

   Šiemet Lucent veikla jau atnešė daugiau kaip milijardą dolerių nuostolių. Bendri nuostoliai buvo 375 mln. dolerių, o tuo tarpu prieš metus per tą patį laikotarpį buvo gautas 1,25 mlrd. dolerių pelnas. Dėl to kompanija atleis 10 000 darbuotojų - apie 10 proc. visos darbo jėgos. Šitaip kasmet bus sutaupoma du milijardai dolerių. Be to, darbo vietų skaičius sumažės dar apie 6000, nes didelė gamybos dalis perduodama kitoms firmoms, su kuriomis bus sudaromi kontraktai.

   Lucent visose srityse stumia iš rinkos Cisco, todėl paskutinį praėjusių metų ketvirtį pardavimai sumažėjo 26 procentais, t.y. iki 5,84 mlrd. dolerių. Telekomo kompanijoms įrangos buvo parduota 36 proc. mažiau - už 4,3 mlrd. dolerių.

Į viršų


Suomija vilioja

   Praėjusiais metais Suomijoje įsikūrė 200 naujų užsienio kompanijų. 80 iš jų veikia informacinių ir telekomunikacinių technologijų srityje. Prieš metus atitinkami skaičiai buvo 185 ir 30. 2000 metų pabaigoje Suomijoje iš viso buvo beveik 2000 užsienio firmų. Praėjusiais metais beveik 40 proc. visų investicijų šioje šalyje teko naujosioms įmonėms. Kitose šalyse ši dalis vidutiniškai atitinka 20 procentų.

   Praėjusiais metais Suomijoje savo tyrimų centrus (daugiausiai orientuotus į bevielį ryšį) įkūrė kelios stambios elektronikos kompanijos, tarp jų Siemens, IBM ir Electronic Data Systems. Anot 1999 m. statistikos, 1638 užsienio kapitalo įmonėse dirbo 142 525 žmonės. Bendra jų apyvarta sudarė 214 mlrd. markių.

Į viršų


El. p.: info@elektronika.lt